Om företaget

Jonssons Glasmästeri i Märsta är ett familjeägt glasmästeri med över 60 år i glasbranschen. Idag drivs glasmästeriet av glasmästaren och ägaren Micael tillsammans med hans son Eric.

Tillsammans med våra leverantörer möter vi både privatpersoner och företags behov av glas i Stockholms län.

Vi älskar att jobba med glas och är tacksamma över att våra gamla och nya kunder ger oss förtroendet!

Vi är Jonssons Glasmästeri

Micael Karlsson

Ägare & Glasmästare

Sedan 13 år tillbaks driver jag glasmästeriet. Min karriär började på Jonssons för 40 år sedan då jag började som lärling. Doften av linoljekitt är det jag älskar mest med yrket!  

Eric Karlsson

Glasmästare

Jag har jobbat på Jonssons i 4 år nu. Varav tre år som lärling. Det är en fantastisk arbetsplats med många roliga arbetsmoment. Något jag gillar extra mycket är att jobba med inredningsglas!

Historien om Jonssons Glasmästeri

Året var 1958 och bror Jonsson, glasmästare från Uppsala, bestämde sig för att det var rätt tid att satsa på ett glasmästeri i Märsta.

Jonssons Glasmästeri grundades.

Etableringen skedde i en källarlokal på Sätunavägen 2. Redan 1960 kändes lokalen för liten. Så på våren samma år gick flytten till ett villagarage på Stationsgatan 31. Något större lokal, men i takt med att verksamheten utvidgades blev även denna lokal för liten. Bror höll ögonen öppna och 1969 fick han reda på att Deringers konditori och café på Skolgatan 1 skulle flytta. Han bestämde sig snabbt och än en gång gick flyttlasset. Denna gång till Jonssons Glasmästeris nuvarande lokal i hörnan Södergatan-Skolgatan.

Här har verksamheten bedrivits sedan dess med inriktning mot traditionellt glasmästeriarbete. Det vill säga reparationsglasning, inramningar, bilglas, speglar, slipning och annan bearbetning av glas.Bror Jonsson drog sig tillbaka 1971 och sålde då företaget till en av hans anställda sedan många år, Henry Gustavsson med familj.

1977 var det dags för nästa ägarskifte och denna gång blev det två efterträdare. Jan Säfström och Göran Danielsson som även dom hade lång historia i firman.

1995 bestämde sig Jan och Göran för att gå skilda vägar inom arbetslivet. Göran tog då ensam över glasmästeriet och var verksam där fram till hösten 2008 då han med ålderns rätt drog sig tillbaka för att tillbringa mer tid med familjen.

Jonssons fick återigen en efterträdare. Micael Karlsson, även han med sina rötter sedan lång tid tillbaka i företaget.